Verkeer

Wij zijn al enkele jaren in het bezit van het verkeersveiligheidslabel. Een school die het Verkeersveiligheidslabel voert, heeft bewezen dat verkeerseducatie aan de leerlingen en de verkeersveiligheid rond de school uitstekend verzorgd zijn. Om te zorgen voor een veilige schoolomgeving  hebben we 10 gouden regels opgesteld:

• Kijk voordat je de straat op gaat (met de fiets of lopend) links-rechts-links.
  • Auto’s keren eerst bij de Polderputten en parkeren dan aan de overkant/boskant van de weg. Auto’s richting de Polderputten gaan voor auto’s richting het kanaal.
  • Kinderen stappen daarna uit aan de veilige kant.
  • We geven het verkeer op de Hanetangerweg voorrang.
  • Autobestuurders rijden stapvoets op de Hanetangerweg.
  • Autobestuurders halen op de Hanetangerweg geen fietsers in.
  • Kinderen blijven binnen het hek als ouders er nog niet zijn en lopen daarna onder begeleiding de straat over.
  • De kinderen gaan de straat op bij de uitgang tegenover het hek. De fietsers gaan door het grote hek, over de parkeerplaats. Voetgangers gaan door het kleine hek, over de parkeerplaats.
  • De kinderen fietsen aan de rechterkant van de weg, twee aan twee.
  • Voor de kinderen is er een goede fietsenstalling.